Wie zijn wij?

Wijndomein Guillaume

Wijndomein Guillaume is een agrarisch familiebedrijf gevestigd te Hoogcruts, een gehucht van het pittoreske dorp Slenaken. Naast het runnen van een camping met horecagelegenheid hebben wij ons in 2020 toegelegd op de eerste aanleg van wijnranken op ons wijndomein. Mede door de unieke ligging op een zuidoosthelling met een geweldig föhnklimaat, zijn wij geïnspireerd geraakt om zelf aan de slag te gaan. Door camping en wijndomein te combineren, willen we onze bezoekers en campinggasten enthousiasmeren voor Limburgse wijn. Passie en toewijding komen op deze manier samen bij wijndomein Guillaume.

Geschiedenis

We hebben het eerste perceel van ons wijndomein aangelegd in 2020 en 2021 met 2500 wijnranken. Deze wijnranken behoren allemaal tot de nieuwe schimmeltolerante en resistente rassen. In 2022 hebben wij ons tweede perceel aangelegd op Schilberg met 1000 Souvignier Gris planten. In 2024 hebben wij als tweede van Nederland het druivenras Carillon aangeplant.
Passie en toewijding komen op deze manier samen bij Wijndomein Guillaume.

Duurzaam

Het terugdringen van het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen krijgt de laatste decennia meer en meer de aandacht. Als focus hebben wij dan ook de duurzaamheid van de teelt en het garanderen van een goede wijnkwaliteit.